torsdag 17 juli 2008

TimTim och Det Svarta Guldet



.




Efter en lång promenad, med många norrmän som inte kände till gatan, kom vi fram till Tim Wendelboes espressobar, skole och brenneri. Både Tim Wendelboe Espresso och Arisha 7 var fantastiska. Korta och fylliga, speciellt arichan - likt Arisha 9, helt sjukt kaffe (fruktpralin?). Maskinparken är mer än imponerande, allt "vanligt kaffe" går genom clovern. Tim är mästerligt ödmjuk och trevlig. Mer vill jag faktiskt inte skriva, åk dit. Väl värt en omväg, mer än väl värt alla meter en varm julidag i oslo. På väg hem hade jag en söt, bärig, fruktig och krämig karamell i hela munnen en låång stund. Tim var lite väl generös (det var lite så man skämdes) när han skicka med oss tre prover; Arisha 7, El Socorro Y Anexos och Tim Wendelboe Espresso. Ska bli myyyycket trevligt att testa - den som fjäskar bäst får vara med! Tack Tim och personal!

3 kommentarer:

Anonym sa...

hejsan jag undrar om ni verkligen har tillstånd att kameraövervaka era gäster?
det är jävligt störande med den där kameran i hörnet!!
annars är ni ganska bra.

Anonym sa...

OJOJOJ!!!!!!!!!!!!

VILKET BESÖK!!!!!

Poyan sa...

hej du kameraskygge. vi har en kamera uppsatt i hörnet så vi kan se våra gäster från köket då vi ofta jobbar i köket och ej hör när det kommer in någon. ingen inspelning, inget ljud, ingen kameraövervakning i den meningen. alternativet vore att borra ett hål genom alla väggar in till köket så våra gäster inte behöver vänta på service mer än nödvändigt. dessutom kan det vara bra för idioterna (som inte kan betala för sig utan väljer att stjäla lakrits och choklad) att veta att vi kanske tittar på från köket. de flesta av våra gäster är väldigt förstående och har aldrig uttalat sig negativt om detta. om kameran verkligen stör dig så mycket och du känner att du har så mycket att dölja (som t.ex att inte signera sin kommentar här med ett namn) så finns det faktiskt ett antal alternativ; 1. klä ut dig 2. sätt dig på golvet, då syns du inte. 3. be oss ta din beställning på uteserveringen (väldigt jobbigt dock vid vissa tillfällen men men...) 4. be någon annan beställa för dig. 5. sno någons fika när dom går på toa. 6. fika hemma och låtsas som om du är hos oss och fikar. 7. fika hos en kompis och be denna låtsas som om han är jag eller brorsan. 8. om kompisen är en tjej kan hon låtsas som om hon är ylva eller karin. 9. blunda - syns inte, finns inte. 10. fortsätt fika hos oss och sluta störa dig på små, obetydliga saker, ha lite förståelse, var lite ödmjuk, njut av sommaren medan den är, njut av alla snygga människor som njuter av sommaren, känn att det känns bra, skratta och sprid glädje, var överdrivet positiv, älska och låt dig bli älskad!

ps. vi är inte ganska bra, vi är JÄVLIGT BRA! ... och snygga!

ps2. jag menar inte att vara otrevlig, jag blir bara så trött på att vissa gäster (menar absolut inte dig nu) ibland saknar förståelse och respekt, trött på att de stör sig på en obetydlig grej som en kamera som underlättar vårt jobb, trött på folk som kommenterar jävligt kaxigt på olika sidor på internet utan att signera! tack för att DU förstår.

ps3. detta inlägg handlade om Tim och inte om en kamera. kommentera oss gärna men skicka då ett mail, känns lite mer seriöst då. kommentarer på bloggen bör gärna handla om våra inlägg..

gonatt - ses imorn!