onsdag 6 augusti 2008

Ta med eller ta hit?

Får man ha med sig egen mat eller mat man köpt någon annanstans till oss? Nja. I de flesta fall är det självklart helt ok, när man är ett stort sällskap som sitter hos oss och äter och någon i sällskapet av någon anledning har med sig något annat. Eller barn, det brukar heller inte vara något problem. Men om man är fyra vuxna personer där två har med sig sushi (minns inte om de andra hade beställt mat hos oss, men kaffe var det i alla fall) då är det väl ändå på gränsen. När jag går ut och plockar disk från bordet bredvid vänder jag mig till de två papporna och säger: -Nästa gång kan ni väl säga till om ni har med er egen mat?
-Ja, men jag tänkte att vi har ju handlat två caffè latte och då är det väl ok?
Pappa två skyndar sig snabbt och "ja ursäkta oss".
-Vi vill ändå att ni säger till oss först, svarar jag och går in med disken.
VA?! För vissa är pengar allt, till den grad att alla principer försvinner och två inköpta caffé latte blir viktigare än respekten för serveringen man är på. Hade de haft med sig mat till Sjömagasinet? Nej! Varför? Jo för att Sjömagasinet är en stjärnkrog! Och spelar det någon roll? Ja, om man inte besitter några principer överhuvudtaget. Att fråga snällt är väl inte så mycket begärt? Det är ju trots allt inga parkbänkar vi har, utan bord som ska sälja. Och om vi nu kan bortse från att de borden inte drar in de pengarna, kan vi då inte få den respekten att man frågar först. Inte nog med att signalen är att "er mat duger inte" så får vi också den stora äran att plockan bort efter dem. Sjukt! Alldeles för sjukt!

Därmed är frågan från föregående inlägg besvarad. Vinnaren får anses vara David som kom närmast! Latte eller Hisingen? Vad väljer du?

Ps. Sushin kom från vår trevliga sushi-kille här i Kungsladugård. Jag äter inte sushi, men det är säkert väl värt ett besök.

8 kommentarer:

Dan Stenqvist sa...

Jag gillar eran blogg stenhårt, ville bara säga det. Karin, när kommer du ner och softar? Jag råkade ju missa Poyan och Ylva. Attans.

Ylva sa...

Ja det var lite taskigt av dig att inte vara på plats när vi hade släpat oss hela vägen ned till Malmö:P Nu är det väl din tur att hälsa på oss:)

Karin Hedberg sa...

jag kommer ner i sinom tid och hälsar på min morfars grav... då svänger jag förbi, lätt!

Anonym sa...

Var och fikade på stammisstället (var ej Marmelad). Eftersom sonen var hungrig och dom ej har passande mat för små killar på 4 år så hade vi med oss 2 hamburgare från Gyllenebågarna. Jag och min sambo tog varsin kaffe och en macka och sonen fick dricka till sina medtagna hamburgare. Gjorde inte något för att dölja den medtagna påsen och förklarade vad den innehöll och varför. Kändes lite dumt ändå. Skräpet från hamburgarna togs givetvis med hem!

Hade pannkakor eller kanske en varmkorv funnits på barnmenyn så hade det föredragits.

Anonym sa...

Naturligtvis kan det av olika skäl vara rimligt att man har med mat till ett barn eller allergiker... Men då hör det väl till normalt hyfs att man talar om detta på stället man är...

Annars anser jag att man aldrig tar med sig medhavd mat till ett annat ställe som serverar mat! Minst lika lite som man tar med sig en flaska vin till krogen... ;)

Poyan sa...

kul att ni kommenterar inlägget pappa d o jb, till skillnad från de tre första som bara minglar ;). pappad: i det fallet är det en självklarhet, inga problem. privat tycker jag dock att man kanske ska hjälpa barnen på traven o köpa bra mat istället för mcdonalds, annars kanske dom blir lika runda som jag ;). när man ändå ska till ett kafe som kanske serverar sallad eller smörgås. detta är min personliga åsikt, ingen kritik eller nåt, jag är ganska liberal. men efter några år på kafe så har man sett en hel del barn som själva bestämmer vad dom SKA HA, inga grönsaker, chokladboll o läsk, osv. föräldrar som frågar om vi kan göra en smörgås med bara smör för att sonen inte gillar ost, skinka o gurka osv! våra mest uppskattade gäster enligt mig, är de barnen som gillar maten och påpekar det också. att få ett barn att uppskatta maten är väldigt givande. barn som blir ledsna när linssoppan är slut.
jb: kul att även du läser här. du har väl med åren sett ett o annat, dela gärna med dig av någon nyttig anekdot. vi är väldigt öppna och service går alltid före personliga åsikter och som du förstår säger vi sällan ifrån också, men väldigt många missar att allt är möjligt, bara man frågar. även när det gäller vuxna som vill äta sushi! det är ju inte så att man skulle be dom ta bort maten, men det är inte kul att bli respektlöst behandlad. tagen för given. ha d gott folk!

Anonym sa...

Tycker du det är givande med barn som blir ledsna för soppan är slut? Själv tycker jag det är trevligare om barnen får sin linssoppa.

Du borde söka hjälp.

"Jag gillar att se dem jobba" - Ett barn i kön på kaféet.
haha klockrent.

Poyan sa...

hahaha... *evil*...det värsta är att jag inte kan komma på vem jag satt och prata med när ungen sa "jag gillar att se dom jobba"... har funderat ett tag nu och alla jag frågat bara nekar! så många vänner har jag inte, och nu återstår det bara en stor gorilla! men ungens kommentar var sjukt klockren. du glömde skriva att han strax innan sa "han gör fel, haha" då jag bara skulle han en enkel espresso och lät den andra rinna ut.

ps. jag ska!