tisdag 7 september 2010

Filmer från EBBOT och McFAUL

Hemskt ledsen för att filmerna blev så sena. Har inte riktigt hunnit. Men nu är de här.

Det blev en underbar avslutning på Sommarmelad 2010! Vår hemlige artist var som ni vet Ebbot från Soundtrack of Our Lives. Tillsammans med Martin McFaul bjöd de på en oförglömlig kväll. Det blev så sjukt bra och så sjukt personligt. Det märktes helt enkelt att det var två rutinerade herrar som ställde till med fest på vår uteservering. Uteserveringen var knökfull, grannkrogen fylldes, på andra sidan gatan satt massa folk. 300-400 kanske, jag hann inte ge mig på en räkning. Jag var så stressad. Det var nämligen så att Martin och Ebbot skulle dyka upp för soundcheck senast runt 17-tiden. För runt 18 bör vi köra igång så folk inte blir sura. Martin dök upp 17.30 och sa att Ebbot är på G.
 -Han är och repar inför WOW men bör vara här 18.30.
Sen ringer Martin Ebbot och samtalet resultera i ny tid, 18.45. Som klockan 18.45 blev 19.00! Nu började jag bli riktigt stressad. Men Martin var hur cool som helst. Hmmmm....

Så Martin körde igång och efter två låtar kommer Ebbot rätt ur en bil, rättar till håret, tar gitarren och går snabbt upp på scen, pluggar i och kör. Mitt i en grym låt av Martin. Tidernas bästa entré!! Och resten av spelningen var bara kärleeeeeek!

Tidigare hade vi fått höra att Ebbot ska ta med sig Tommy från Tages (sa mig inte mycket, men den äldre generationen känner ju väl till honom). Vad vi inte var beredda på var att Tommy skulle sitta på grannkrogen och käka och ta en öl. Så när Ebbot ropar efter Tommy kommer en herre, torkar sig om munnen, går upp på scen, drar två låtar och återgår sedan till maten. (skrattar för mig själv i skrivande stund, det kunde ju inte bli bättre).

Vilken avslutning, det kunde ju inte ha blivit bättre!! Kommer inte glömma den kvällen på ett bra tag, en så stor artist som spelat inför 50.000 på vår lilla scen, helt sjukt! Vi bjöds helt enkelt på en personlig, avskalad och underbar spelning. En kanon-avslutning på årets spelningar. Alla var så nöjda och det kändes kanon att få avsluta med tre herrar som satte en sån prägel på våra musikkvällar. Det är precis det vi vill att Sommarmelad ska stå för. Opretentiös och kulturell musikglädje.

Efteråt fick vi lite tid att prata med Ebbot och fick en mer privat bild av honom. Han känns väldigt ärlig och varm. En skön snubbe helt enkelt. Han avslutade med "det här var riktigt bra, grabbar! Det här får vi göra om". Det hoppas vi på och ser fram emot ett förhoppningsvis ännu bättre musikår 2011.

Tack för allt, alla ni som slitit så mycket för att det ska bli bra, alla artister och alla mina kollegor. Extra tack till Jesper på TRUSTVILLE som gjort detta så bra med alla grymma artister och Red Lion som sponsrat oss (det blev så bra att Götas nu meddelat att de gärna är med och sponsrar nästa års spelningar =))!

Och till sist, tack alla ni som kommer och njuter av grym musik på vår uteservering. Era varma ord glädjer längeeeee.





Inga kommentarer: