lördag 28 februari 2009

Barista bike spotting

Den du Dan...

Diskmonstret är tillbaka!

-Haha. Blev du rädd?
-Ja lite, trodde mer det var en granne som hoppade ner.

onsdag 25 februari 2009

Alla goda ting är fyra

Detta är aningen sjukare än det förra!

Nä, nu får det vara nog med politik... vi väntar fyra år på Obamas grodor!

Dagens youtube 3!

Please let me finish!

Detta var alltså "världens mäktigaste man" i åtta år! Det säger en hel del...

Dagens youtube 2!!

hmm..
..just watch it

Dagens youtube



/K

tisdag 24 februari 2009

4 bilder som saknas i bloggen!

UR Hotell revyn ( NR 2.2009 )
























Och bättre bild på Årets SEMLA av Poyan...






JÄTTESEMLA!

Ska det vara så ska det vara... Kom och semlefrossa =)

måndag 23 februari 2009

Om vårt bloggande i Hotellrevyn!

Har ni läst senaste numret av HotellRevyn? Om inte så ligger den här. Snyggare folk att läsa om får ni leta efter...

fredag 20 februari 2009

Tjoho!

Kul att ha blivit uttagen som semifinaldomare!

torsdag 19 februari 2009

Årets bästa inlägg

Hittils. Johan Damgaard satte ett leende på mina läppar, ett leende som sa "oj, den där känslan känner jag igen". Läs här eller gå direkt till videon!

Fortsättning på förra inlägget...

Radionpratare: I svenska alfabetet är det 29 bokstäver.
X1: Jaha X2, hur många bokstäver är det i det engelska alfabetet?
X2: 28!
Y: Ja precis, för att de har Å och Ä men inte Ö eller?
X2: Jag tar kassan nu...

Ok eller inte ok?

Detta kan väl ändå inte vara ok att jobba i? Notera att personen är av han-kön.

måndag 16 februari 2009

Hej rent vatten

Vi tackar vårt avkalkningsfilter för den här tiden och säger hej till rent vatten. Mjukare, renare och coolare kaffe. Kom in och se om du kan känna skillnaden. Vad jag vet är vi ensamma i Göteborg med detta, men bara tillfälligt hoppas jag. Alla borde skaffa en Everpure omgående. Nu ska jag leka med Aeropressen, rent vatten och sista kvarten Panama Cruz.

lördag 14 februari 2009

måndag 9 februari 2009

Var inte lat

Var med på LAT. På torsdag är det dags för att återigen piska i den sjukt roliga tävlingen Latte Art Throwdown. Den har gången beger vi oss till Da Matteo Vallgatan. Kom och anta utmaningen eller kanske bara supporta. Läs mer om tid på Da Matteos blogg.

Ps. Man kan också fega ur, stanna hemma och den här gången utan motstånd ta hem det igen. =)

torsdag 5 februari 2009

WOOOOOW, sååååå GOTTTTTT!


Brutala cravings...

...efter en bulle med mandelmassa och gräddkrans just nu. Men strandsatt på ett pojkrum i Partille känns det som ett tämligen ouppnåeligt mål att nå. Snälla, ge mig. I love semlor.

Lattefilosofi del 2

Ylvas latte filosoferande lever fortfarande sitt mystiska liv. Det droppar in en kommentar då och då. Gå in och tyck till.

Känns mer aktuellt att diskutera caffè latte idag med tanke på Barista Cup och Beige Award. Just Beige's roll har förändrats väsentligt iår, de är inte längre medarrangörer av eventet utan huvudsponsor. Det förändrar en del, men hur mycket är nog svårt att säga på förhand. Själv tror jag att latten i framtiden kommer försvinna ur den svenska tävlingen, bra eller dåligt är svårt att, men man kanske kan koncentrera sig på cappun som för mig hade kännts mer naturlig. Beige har gjort ett stort jobb och som läget är nu behövs de verkligen. T.ex är min personliga åsikt om förra årets semifinal och final att Beige var mycket bättre organiserade än Scae, det blev ganska klart för mig att Beige verkligen behövs även om rollen kan diskuteras. Nu har vi dock en ny styrelse i Scae som anstränger sig för fullt med att få med de stora rosterierna så Beiges frånvaro inte blir påtaglig.

I år har poängsättningen på caffè latten förändrats lite, latteart är viktigare och ger fler poäng än förra året. Är det bra att Beige har en annan roll iår? Då kan man ju ta en titt på Årets Kock, där är Arla med för fullt. Där är jag inte alls insatt i ämnet men hade gärna velat veta mer om hur man ser på Arlas roll inom tävlingen. Jag tror att Beige bör vara med i Barista Cup men att samarbetet med Scae bör utvecklas. Kanske att man går ihop under en ny organisation som står för arrangerandet av Barista cup, eller? Ett exempel är deras utbildningar, varför är inte det ett större samarbete med Scae? Eller det kanske är bra att det inte är så? Vad tycker ni därute? Scae och Beige känns ibland lite som ett medelålderspar som inte riktigt vet vad de ska göra. GIFT ER FÖR FASEN!!!

En annan fråga är hur mycket mjölk vi egentligen bör dricka. Hur bra är det egentligen med mjölk i vuxen ålder? Många som anser att det inte är bra för oss, är det så? Står man i en bar får man allt fler gäster som frågar efter laktosfri mjölk. Är det så viktigt att vi dricker mjölk att vi måste jobba fram laktosfria alternativ? I Sverige dricker vi ju väldigt mycket mjölk och som barn är det nog bra, därför så många är långa och ståtliga (riktiga vikingar hehe). I Japan hade man tydligen ett program för nån generation sedan där man satsade på barns mat och dryck för att få efterföljande generationer att bli längre. I iran dricker man inte ens i närheten av den mängd mjölk man dricker i Sverige och går då miste om en hel del kalcium.

Jag dricker knappt någon mjölk alls längre, vet inte om jag blivit intollerant eller om det beror på stress men ont i magen får jag. Igår gjorde jag dock en ooootroligt god cappu på Panama Cruz Los Lojanes, mummmmmaaaaa! Kom in och testa själva, finns i gästkvarnen ett tag till...

Nu vore det trevligt med lite åsikter...

onsdag 4 februari 2009

DAGENS KONST...


Målad av:Peyman

söndag 1 februari 2009

Barista cup gbg!

Då var det avklarat! Väldigt skoj att döma igen. Ylva briljerade i sin debut som domare. Det bjöds på mycket gott kaffe. En värdig vinnare blev Mattias med ett otroligt bra program. Grattis igen. Och grattis alla andra också. Tack för en trevlig dag, nu ska vi däcka. Tja