tisdag 27 juli 2010

Äntligen våra favoriter!! AGRIN!!!

AGRIIIIIIIIIIIIIIIIN!!! På torsdag är det dags för ett riktigt favvo-band, Agrin tar oss till medelhavet med sina fartfyllda med influenser från Balkan, Turkiet och Mellanöstern. När vi första gången såg Agrin live, på Stadsteatern, tänkte vi att dessa pojkar hade gett Majorna en rejäl endorfinkick om vi bara fick dom till Sommarmelad. På torsdag smäller det, Agrin ska få oss alla att dansa okontrollerad ringdans. På torsdag gästas vi av Agrins kvintett-uppsättning som utlovat mycket folklig energi.

Agrin är vår 8:e sommarspelning och kanske den som vi själva sett mest fram emot. Så räkna med att vi har stövlarna på, servetterna i handen och leder ringdansen hela vägen till Istanbul!

Så gillar du zigenarmusik, turkisk och kurdiska influenser, älskar Svart Katt, Vit Katt, Zigenarnas Tid eller allmänt bara män i vita linnen så ser du till att vara på plats en bra bit innan 18.00!

Lyssna in dig på www.agrin.se och www.myspace.com/agrinswe och ring sedan och boka ett bord (som du sedan efter två låtar inte kan låta bli att dansa på. Alltså inget bord, inget dans på bordet).

Ohhhhhh.... Det här kommer bli så JÄVLA BRAAAAAAAA... OPA!!!








torsdag 22 juli 2010

Filmer från i torsdags med Anton Axélo

Imorgon är det dags för Next Stop: Horizon men först några klipp från den grymma spelningen från i torsdags med Anton Axélo som hade med sitt sjukt duktiga liveband, samt Silversystrar och bonusen Paul Mac Innes. 




måndag 19 juli 2010

Next band is Next Stop: Horizon!!!

Nu är det dags för Next Stop: Horizon att inta scenen hos oss på Kafé Marmelad. Du kanske mer känner igen dom som Cirkus Transmopol? Hursom står de för vår sjunde sommarspelning nu på tordag! 

Next Stop: Horizon är ett grymmt skönt band som hade sin första turnering i februari i år (har alltså tidigare spelat under Pär Hagström och Cirkus Transmopol). Bandet som består av Jenny och Pär beskriver sig själva lite närmre på sin myspace och där kan man även lyssna in sig på deras musik:http://www.myspace.com/nextstophorizon

Vi är säkra på att det kommer bli en underbart musikalisk kväll med mycket kärlek så kom förbi, och kom i tid! 

onsdag 14 juli 2010

Anton Axélo med liveband, feat. Silversystrar och Paul Mac Innes!!

Imorgon torsdag är det äääääääntligen dags! ANTON AXÉLO med liveband LIVE på SOMMARMELAD.

Med sig har han även SILVERSYSTRAR och PAUL MAC INNES. Det här, mina vänner, det här kommer bli FETT!!! Det här har vi väntat på. Det känns som att en hel armé bestående av en superskön rappare med eget infanteri kommer ta över majorna 18.00, SKARPT!!

Kom i tid och njut av Anton och hans 7-mannaband. Det kommer gunga kan jag lova!!! Anton står för spelning nr 6 av 10 på SOMMARMEAD. Och återigen visar TRUSTVILLE fin fingertoppskänsla vid val av artister till SOMMARMELAD.


Här behövs nog ingen mer presentation. Lyssna in er på www.antonaxelo.se och se till att ta med goda humöret!!

Before You Die från i torsdags!

Trustville slutar inte att förvåna alltså, vilka akter han bokar. Tack Before You Die för grym grym grym spelning. Regnet tvingade in oss, men oj va rätt det var. Sen strula det lite, men därefter väckte BYD liv i oss alla. Förtrollande, det var grymt att se folk blunda och njuta med. Allt bara lät som choklad i mina öron =). Mmmmm. Seriöst, nästa gång ni får chansen att se Before You Die, sååååå TA DEN och gåshudfrossa lite!!  Tack killar, tack!




onsdag 7 juli 2010

VIKTIG LÄSNING!!

Jag vill gärna att så många som möjligt får läsa detta.


Såg idag att vi fått en kommentar på en av våra inlägg. Dock har Sanna Svensson, damen som kommenterat, valt att kommentera ett inlägg från 2008 så bara jag får läsa det (eftersom man får ett mail för varje ny kommentar). Men jag vill dela med mig av det. Här är inlägget som hon kommenterat (dock har kommentaren alltså inget med det aktuella inlägget att göra utan våra musikkvällar).


Till att börja med Sanna, JAAAAA vi har varje år sökt tillstånd hos Polisen. Och detta är första gången på tre års sommarspelningar som vi får EN negativ reaktion. Att jämföras med sammanlagt några 1000 glada besökare.


Har så fruktansvärt svårt att förstå detta!! Vi har spelningar en gång i veckan! Vi går igång efter 18 och är färdiga innan 20. Vi har fått så otroligt mycket positiv respons på våra musikkvällar. Folk kommer fram när man är ledig och ger en en klapp på ryggen för att man bidrar till ett mer kulturellt Majorna. Vi gynnar hela gatan ekonomiskt genom att dra folk till oss. Alla är glada. Alla älskar det. Alla ger beröm. Utom de obligatoriska få som tydligen inte mår så bra. Det är en folkfest och du verkar ha portat dig själv. Om det nu är så jobbigt, varför kommer du inte in personligen och tar ett snack med oss? Helst hade vi dock velat se dig dra på dig flip floppen, ta med ett leende och komma och njuta av spelningarna med oss alla. Sanna, det är en folkfest och du är bjuden! Kom och ta gärna med övriga icke-glada grannar. Ni kommer gilla er, det här är bra!


Vad händer i vårt samhälle?! Mår folk så dåligt att sköna gratisspelningar som sprider glädje i området uppfattas som fascistoida?! Jag är helt paff. Förstår det inte. Kan någon förklara? Sitter i soffan och undrar hur saker kan uppfattas så olika...

Before You Die, live på torsdag!!

Nu på torsdag får vi äran att presentera Before You Die. Ett band som Kalle sa att vi måste boka. Check! Lyssna in dig på deras Myspace och kom i tid. Det kommer bli fett, riktigt baconfett! Innan ni dör måste ni ha hört Before You Die live. På deras myspace beskriver de sig såhär:



**** Har haft fel Myspace-adress tidigare. Ber om ursäkt för detta, det är nu fixat! Huvudet var ej på plats igår.




Hellsongs rockade fett!

Hellsongs var som väntat otroligt grymma. Vad vi inte var beredda på var att det skulle bli bättre än förra året. Helt magiskt att få med sig publiken genom hela spelningen. Vi tackar stort för en väldigt, väldigt trevlig kväll. Med Hellsongs fanns ett förband i form av en av Kalles gitarrelever samt två gästartister. Grymt grymt, extra mycket musikgodis åt majborna. Bäst av allt var väl ändå att publiken vägrade ge sig efter att ha applåderat till sig en till låt, efter den applåderade de till sig ännu en låt. Så Hellsongs fick vackert springa in och ut ett par gånger. Tror t.o.m Hellsongs blev lite ställda när de blev tvungna att komma ut igen. Tack också alla ni några hundra som kom samt fröken sol för det fina vädret.

Jag vill också tacka Kalle lite extra. För allt hjälp. Kalle är nämligen en av väääärldens snällaste och hjälpsammaste människor. Han har inte bara fört ihop med med Trustville som bokar artister utan också tipsat om band, grafiker, tryckeri osv. Han är den enda artisten som erbjuder sig att hjälpa till med affischeringen. Utan Kalle hade årets musikkvällar inte blivit såhär otroligt bra. Tack min vän, du är grym!!