fredag 25 september 2009

Ombyggd och klar=Sveriges snyggaste bar!

Lite småpill kvar dock men oj va skönt att jobba i en mycket luftigare miljö. Lite mirakulöst, blev det nämligen mer plats trots en större bar. Vi älskar vår nya, skitsnygga arbetsmiljö, och äntligen ser man rätt framsida på skönheten Tack alla som slitit. Ett särskilt tack till bröderna J på Solde för att vi fick sno idéen med betongskivor, riktigt nice!

onsdag 23 september 2009

Ombyggnad

Som ni kanske vet (eller inte alls vet) har vi byggt om vår kassa/kaffedel till en bar, dock endast kaffebar (man kunde ibland önska att det fanns andra roligheter bakom baren också när man har en riktigt tung dag!). Baren har blivit toppenfin och jag tycker verkligen att ALLA (även ni som bor utomsocknes!!) ska svänga flrbi och ta er en kik!

Vi har snart jobbat såhär i en vecka och det känns riktigt bra, mycket mer space för oss bakom kassan och de flesta gäster säger att kaféet även känns luftigare (trots att den här baren nog är större en den gamla!)

äh, jag vet inte riktigt vad jag ska säga så ni får väl komma förbi själva och titta!!

puss och kram

tisdag 22 september 2009

Grattis Karin!

Stolt att säga att Karin numera finns stationerad på Monmouth!! Jättegrattis och lycka till!

måndag 14 september 2009

Karate-markus!

Jag tror jag börjar bli galen, kanske tar det här för långt. Eller så är det just det som är grejen, jag borde ta det till nästa steg.

lördag 12 september 2009

Men viktor då

Debatt!

Angående detta har det blivit en debatt här. Jag tycker att man kommer längre i sin strävan genom att betona bondens bästa. Vidare vet vi ju alla att robusta inte är gott!!

ps. Det är lite kusligt hur kaffevärlden vaknar ur sin dvala så fort semestrarna är över.

fredag 11 september 2009

Gött!

Diskmonster rules!

torsdag 10 september 2009

Familjen

Kan lätt bli ett nytt favvoställe, men egentligen har jag lite svårt att veta vad jag tycker. Just det röda, vet inte om jag älskar det eller bara tycker att det är trams. Alla tavlor är däremot helt enkelt en klockren idé. Annars känns det lite som ett mellanläge av Björns Bar och Kock & Vin och bara det borde väl vara garanti för en lyckad saga. Lycka till!

Inte coolt

Inte ens lite coolt! Man får ju spontant en vilja att testa allt som har med kaffe att göra. Och går alltid på den. Hejd-å

måndag 7 september 2009

LL COOL J - 2

För att återknyta till föregående inlägg hehehe....

söndag 6 september 2009

LL COOL J

Det var ett tag sedan jag första gången träffade honom. En glad prick som förser storstaden med kaffe. Alltid ett leende, alltid trevlig och alltid PARTY! Nåja, jag har ju inte träffat honom så många gånger men det gäller väl de gånger vi setts. En brudmagnet som förmodligen har en egenförfattad handbok. Enligt rykten har han också lärt sig klassiska danser såsom bugg och salsa för att sätta pricken över i:et. Men enligt mig är nog pricken hans schweiziska halva som talar franska och efternamnen han bär. Först trodde jag han var en sådan där stureplans brat, men ack va fel jag hade. Han är nog en kameleont, han gillar människor inte bakgrund. Jag tror han är en bra kompis också, men det får de som känner honom bättre vittna om. Mig har han alltid varit go och glad mot och varit en bra ambassadör för rosteriet. Jag gillar att driva med honom och han gillar att skicka en massa roliga länkar på FB.

Fast varför jag egentligen gillar honom handlar nog mer om entreprenörsglöden han besitter. Något bidragit till ett grymt företag. En bra idé och något som de själva verkar gilla. Även om han är något yngre än jag är det svårt att inte se honom som en förebild för just detta. Entreprenörsskap kan vara väldigt roligt och det intresset delar vi båda. För min del spelar det inte någon större roll vem som bär idéen och vem som skördar frukten, jag går igång på alla bra historier om bra affärsidéer. Det här är en sådan, hoppas jag.

Så innan du planerar nästa semester, ta en titt här.

lördag 5 september 2009

höst

- ska jag ta bort dina uppgifter från bloggen Ylva?
- nej Poyan.. eller varför skulle du göra det??
- du skriver ALDRIG några inlägg

Den här härliga piken fick jag av Poyan häromdagen och den är väl helt berättigad antar jag, men jag har ju inte så mycket att säga (för ovanlighetens skull).

Kaffe....


...kaffe, det känns som att det inte hänt något nytt, stort eller slående i vår bransch på länge. Ingen kafferevolution. Nu när hösten har salgit in (för det kan väll vi alla vara överens om) vore det roligt med några utmaningar. Ett nytt cappu-race, fler LAT eller något som sporrar oss lite inför höstens rusk och regn

så kom nu med några roliga idér medan jag filar på fler blogginlägg

torsdag 3 september 2009

En sån dag...

Vissa dagar är härligare än andra, när man är som mest stressad kommer de där små stunderna man kunde vara utan. Vilket leder till att man irriterar sig på nästan alla som kommer in. Eftersom man har halva världen efter sig med en blåslampa med budskapet "le eller gå upp i köket" så sätter man ända på ett ihopbitet leende.

-Tja, du har inget med lite ipren i va? Hehe... har lite huvudvärd... hehe!
-Nja, men en enkel espresso med en skiva pressad citron och ett par teskedar socker brukar hjälpa riktigt bra!
-Nej tack, det då somnar jag inte på hela natten.
-Ok! Avvaktande leende.
-
Ähh, jag tror jag kör på en caffè latte.
-Men... men det är ju en dubbel espresso i en latte!
-Ah, neh... det blir bra. Det vill jag ha.
Leende. Glöm för fan inte att le.

Mr Kowalski here I come in my own Gran Torino.

Ps. Världens bästa bar? Björns så klart, stället du kan råna lagligt likt BK-reklamen. Åhh kärlek!